Csúfok trilógia

Csúfok trilógia

2011. augusztus 24., szerda

Manga készül a Csúfokból!!

Azoknak akik még nem tudnak róla, most örüljenek.. 

Kedvencünkből manga készül!
Igen, nekem is elég nagy meglepetés volt, főleg hogy régen voltam már Scottie blogján.:)

Itt egyenlőre még nincsenek képek a mangából, azok majd a következő bejegyzésben lesznek ;)


Akkor most leszek olyan kedves, és Scottie blogleírásából merítve, pár mondatban elmondom nektek mi az a manga, és mi a különbség a japán és a nyugati képregények között:

A mangára igen jellemző a kifejező, nagy szemek és az egyszerű dolgokat is különlegessé, élvezhetővé és cseppet sem unalmassá tudják tenni. Ugyanakkor a szemeken kívül sok dolgot alkalmaznak még, amivel sokkal jobban tudnák lapra vinni a Scott által elképzelt és megalkotott szépeket. A változást sokkal jobban érzékeltetni tudják, mint ahogy valószínűleg egy nyugati képregény tenné.

Mint például ez a kép, amit Scottie blogján is megtalálhattok példaként:
Nagy szemek... "Szép! (Nem számít hogy szereted-e a lila hajat vagy sem.)" S.W.

Persze ugyebár a nyugati képregényeknek is megvan a maga szépségük, de az általában ilyen irányba megy el:
És Scott nem éppen így akarja a dolgokat...:)

Ennyit a mangákról. Ez egy Csúfok trilógia rajongói blog ;D

Vissza a történethez, jöjjön egy kis fordítás egyenesen Scott blogjából!^^

// Ezen az oldalon minden fordítás saját! //

Hogy megint csak Scottie szavaival éljek:

"Van egy csodálatos dolog a csak-írott-regényekben: Szavakkal teszed megtörténtté a dolgokat, és így meg meggyőzheted a közönséget minden olyasmiről, amiről egy filmben nehéz lenne.
Például (*SPOILER RIASZTÁS*), a The Last Days -ben egy bandáról írtam ami annyira durván nyomja, hogy fel tudja hívni az óriás szörnyeket a föld alól. Ha filmmé adaptálták volna a regényt, a bandának TÉNYLEG ANNYIRA KELLETT VOLNA NYOMNIA, különben hülyén nézett volna ki mikor a nagy szörnyek megérkeznek. És ha a banda mégis nagyon nyomta volna, néhány ember mégis utálná a filmet, szimplán csak azért mert nem szereti azt a fajta zenét.

De egy regényben leírhatsz bármit és az valóra válik (persze csak ha elég jól írsz hozzá).

Ugyanez a probléma áll fent a Csúfokban. Írásban elhitethetem veled és a barátoddal is, hogy szép Zane veszettül helyes, még akkor is ha teljesen más az ízlésetek a nyurga emo srácokban. A szó ereje!


Másfelől viszont, amikor kész a film és te azt gondolod hogy a szépeket játszó főszereplők egyáltalán nem szépek, vagy sokkal szebbek voltak amikor még "csúfok" voltak, az úgy eléggé megzavarja a sztori hitelességét. (Ezért is dolgozok egy 'arc vizuális effektek cég' pénzügyi támogatójaként, így lesz majd egy e-világi motivációjuk, hogy annyira jól csinálják a dolgokat, amennyire lehetséges, és így tudunk számítógépes trükköket csinálni emberek arcaival.)

De vissza a mangához. A legtöbb mangában, a "szép" egy stílus: nagy szemek és szikrák. (Nem mintha a szikráknak közük lenne majd hozzánk, de értitek mire gondolok.) A manga már meglévő módokat alkalmaz hogy szépséget teremtsen, még akkor is ha a közönség nem teljesen egyezik meg abban, mi a gyönyörű!

Emlékeztek mikor Hollywood "csúnyákat" csinált azáltal, hogy fantasztikusan szép nőkre vaskos szemüvegeket rakott és kontyba fogta a hajukat? A tény, hogy ők nem voltak vonzóak, inkább 'törvények' által volt meghatározva, mint azáltal, hogy nem lettek volna szépek. (Természetesen ez egy olyan generációt alkotott akik úgy reagálnak a vaskos szemüvegekre és a kontyba fogott hajra, hogy "Whoa. Szexi!"
Na de elkalandoztam.)

Mindegy, a lényeg hogy innen kezdtem. Majd meglátjuk mi sül ki belőle."

Shay

u.i.: Én speciel különösen örülök, mert nagyon szeretem a mangákat! Remélem jól megcsinálják majd.:) A következő bejegyzésben berakok képeket a megkezdett Csúfok mangából, ahogy ígértem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése