Csúfok trilógia

Csúfok trilógia

2012. április 30., hétfő

Fanfiction beküldés

Akinek van ötlete, kedve, vagy csak egy kis szabadideje, az üljön le és írjon, mert most itt a nagy lehetőség mindenkinek, hogy az alább említett e-mail címre elküldje saját, original fanfictionjét Csúfok, Szépek, Különlegesek, Extrák és Shay története(Csúfok manga) témában! :)

A fanfiction írás kritériumai:

EZ az oldal azt hiszem mindent megmagyaráz, de aki lusta elolvasni, annak legyen elég annyi, hogy a fanfictionök lehetnek egyes filmek, esetünkben könyvek, képregények és sorozatok átírásai. Például, az adott embernek nem tetszett a Különlegesek vége, ezért fogja magát és az utolsó három fejezetet úgy írja át, hogy ... életben marad és elmennek együtt a Karib-szigetekre. :D A fanficton nagyon sok mindent foglal még magában, de az egyik leggyakoribb, mikor a szereplőket vagy egy teljesen másik világba visszük, vagy más szituációkba, amik eltérnek az original könyvektől, filmektől.
Az Újszépekben például, amit Tally és Én írunk, teljesen új szereplőket találtunk ki, csak a világ ugyanaz, ahol játszódik a történet. Meg persze még pár fontos apróság, amit most itt nem említenék meg.:) Ez is egy megoldás.
A fanfictionök nyelvezete nem kötött, viszont senki sem díjazza ha sms/msn-nyelven írják őket, mint például: köccy, vok, mek
Ezzel ellenben sok bennük az idegen nyelvekből származó szó, rövidítés, mint például a nem túl szép jelentésű 'wtf?', az original, amit beszédnyelvben is használunk meg ehhez hasonló 'jövevény-szavak'.

Az irományok a facebook csoportba és a blogra kerülhetnek fel, akinek ahogy tetszik.

Három kategóriában küldhettek fanficeket:

a, folytatásos (pl. Újszépek) --> ezeket célszerű pl naponta vagy hetente frissíteni fejezetenként, ha pedig nagyon hosszú egy rész/fejezet, akkor akár havonta
b, one-shot/novella --> ezek egy részből álló, kerek történetek
c, fordítás --> ezek a történetek külföldi ff-ek magyar fordításai, amiket a fordító küldhet be, de szigorúan csak ő, mert a lopást nem toleráljuk

Ha meghoztam a kedveteket, erre az e-mail címre küldhetitek a kész történeteket, novellákat, vagy akár egy hosszabb irományotok első fejezeteit.

my.sharp.romance@gmail.com


(Ne felejtsétek el az e-mailben leírni a saját, vagy az 'írói álneveteket', és hogy a fanfic a blogra vagy a facebook csoportba kerüljön fel!)


[Shay]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése